Over Realisatie Trainingen

Zelfrealisatie is je puurste zelf laten schijnen.

Realisatie Trainingen is als bedrijf ontstaan in 2003 vanuit de passie die ik, Ben Meijer, ervoer bij de effectiviteit van EFT. Ik zag hoe ik anderen kon helpen zichzelf te bervrijden met EFT. Het oplossen van trauma en fobie, hoofdpijn, burnout etc. met EFT is erg bevrijdend en dit zien is erg mooi en bevredigend. Zonder de klachten worden mensen steeds meer zichzelf. Ik was erg vol van EFT en wilde dat delen met de hele wereld. Ik was er van overtuigd dat veel meer mensen eenvoudig EFT konden leren en al snel wilde ik ook mensen helpen om om als coach of therapeut met EFT te werken. Mijn doel was mensen gelukkig te maken door ze te helpen zelfredzaam te worden in het EFT kunnen toepassen op eigen en andermans problemen. Een tijdje later besefte ik me dat als problemen zijn opgelost dit nog niet betekent dat iemand gelukkig is.

Beginnend met korte cursussen over EFT is Realisatie Trainingen steeds professioneler geworden en uitgegroeid tot marktleider in de EFT en aanverwanten, steeds meer gericht op lesgeven aan de professional. Samen met Trainingsbureau Levenskracht hebben we het Nederlands EFT Examenbureau opgericht, waar we later weer mee zijn gestopt. De jaaropleiding tot Realisatie EFT-therapeut is daarna in 2010 ontstaan op verzoek van de VBAG.

Ik ben trots op de vele goede verhalen die ik hoor over de cursisten en trainers die door Realisatie Trainingen zijn opgeleid.

Theoretisch kader

Zelfrealisatie en realisatie zijn begrippen die je in de hindoeïstische filosofie tegenkomt. Het doel van zelfrealisatie of zelfactualisatie is het verwezenlijken van je potentieel, jezelf verwezenlijken.
ACT vormt daarin een praktisch en realistisch framework, aangevuld met de realiteitszin van het de kennis van de positieve psychologie over geluk.
Zowel therapie als meditatie zijn manieren om zo te werken aan jezelf als stappen naar zelfrealisatie.

De kennis van Omnium methode, het verbinden met de Bron, en het verhogen van je trilling word ook gebruikt als fundament.
Universele waarden als liefde en respect, vrede en vrijheid vormen de basis, Omnium en ACT en EFT zijn tools om deze vorm te geven en concreet te maken.

Uitgebreidere Theorie over Realisatie Trainingen

Ik sta altijd open om informatie over therapievormen, visie over therapie ed te delen in lezingen, interviews, artikelen, samenwerking, etc.

Over Ben Meijer op de therapiesite
.

Maak een afspraak
Bel 06-16015727.