Het Leven gaat niet altijd vanzelf

Als je ergens geboren bent, en je volgt uit dat gezin, dorp of stad automatisch het pad waar je dan in komt, kan je betrekkelijk eenvoudig een lijn trekken van verleden naar toekomst.
Dat is een geruststellende gedachte misschien, behalve als je je bewust word, misschien ontevreden over je verleden, je omstandigheden nu, hoe je nu bent, of ontevreden bent over de automatische op je afkomende toekomst. Je komt tot de conclusie dat je je leven anders wilt vormgeven, meer uit jezelf halen. Bewust richting wilt geven aan je leven. Je wilt dat je leven ergens voor staat. Dat je bijdraagt, een verschil maakt. Je bent geïnteresseerd in het hoe.

Dat gaat juist niet vanzelf. Het zal moeite en energie kosten om je leven daar te krijgen waar je wilt.

Jouw leven

Wil jij je leven bewust vormgeven? Als we willen, kunnen we ons bewust laten inspireren door allerlei mensen die bijzondere dingen hebben gedaan. We kunnen daaruit karaktereigenschappen halen, deze in onszelf realiseren en vervolgens leven vanuit deze waarden.

Wat is het doel van jouw leven?

Heeft het leven zin, of geef jij zin aan het leven of allebei?
Gaat dat allemaal vanzelf, of juist niet?
Als je bewust kijkt, is er zo veel moois, magisch en sprankelends te zien.

Lotus Lotus Lotus
De wortels van de lotus zitten in de modder Zonder licht geen pracht Fibonaci sequentie zichtbaar

Ja, het leven heeft al zin van zichzelf, het doel van het leven is het leven te leven.
De mens geeft ook betekenis aan het leven, meestal onbewust, maar dat kan ook bewust. Je kan een waarde kiezen en deze vormgeven. We kunnen leven vanuit compassie en liefde.
We leven in een maatschappij waarin er naast een focus op perfectie ook een focus van bijna oneindige maakbaarheid is. Meestal word daarin de focus op uiterlijkheden een obsessie en verliezen we contact met het innerlijk. Het is een erg destructieve illusie die leid tot burn-out, en ongelukkig worden. Van waaruit geven we vorm? Met welke intentie?

Realisatie Trainingen

Ben jij er aan toe om je leven vorm te gaan geven?
Ben je er aan toe om het puurste van jezelf te laten zien?
Het kost moed.
Je zal met een bewuste keuze uit je automatische spoor moeten komen waar het je niet dient.
Je zal naar binnen moeten gaan om jezelf meer te leren kennen. Je zal jezelf moeten ontdoen van onwaarheid, waar je niet zuiver jezelf bent. Je zal je angsten moeten oplossen, jezelf moeten opschonen. Daarna zal je weer met wat binnen zit naar buiten moeten komen. Je zal jezelf steeds puurder moeten laten zien. Het is een proces van zelfrealisatie en manifesteren, een realisatie training.

Realisatie - Meditatie

Mediteren

Verschillende vormen van meditatie hebben een plaats in zelfrealisatie.
Mindfulness: Bij jezelf zijn, voelen waar je nu staat. Aanwezig in het hier en nu. Meditatie heeft ook een plaats in gevoelens onder ogen zien, met de lessen van het verleden. 
Vipassana: middels de intense zelfconfronterende vipassana meditatie-training zal er een heling van het verleden plaatsvinden.
Mediteren kan je ook helpen om innerlijke vrede, rust en stilte te ervaren en verbondenheid met de natuur.

Therapie

Therapie is bedoeld om bewust het verleden te verwerken, bewust probleem gevoelens en gedrag te veranderen. Pijnlijke herinneringen accepteren en loslaten geeft vrede en helpt loskomen uit je reactiepatronen, je vrij maken.
Therapie omdat je jezelf wilt bevrijden van angsten, trauma, depressie, hoofdpijn of migraine, etc. zal je ook helpen om bewuster te worden van de (beperkende) invloed van het verleden. Als je beperkende, angstige of pijnlijke herinneringen hebt, heb je daarmee beperking, angst en pijn geleerd, en ben je daardoor geconditioneerd, allemaal niet bepaald verruimend.
Effectieve therapievormen als EFT kunnen je helpen om daar van los te komen.

Levens-Coaching met ACT

Als je pijnlijke verleden leeg is na therapie, ben je nog niet automatisch gelukkig. Je mag de leegte die ontstaan is door verwijderen van oud zeer en oude emoties gaan invullen. Coaching kijkt naar je talenten, kwaliteiten, je passies en hoe je deze kan gaan vormgeven. In deze fase kunnen er nieuwe mogelijkheden worden aangeboord en ontwikkeld.
Bewust kijken naar waarden en daarna bewust stappen zetten en vorm geven.
Dat doen we in een degelijk ACT kader.

Omnnium Methode van Caroline Cory

De Omnium methode werkt met het met het Verbinden met de Bron en bewust je frequentie verhogen.
Om hemel op aarde te krijgen, zal je je bewust moeten afstemmen op de hemel, en deze bewust op aarde moeten brengen.
We verbinden ons met universele waarden als liefde en compassie, waarheid en vrede.
We werken met bewuste intentie en een serie visualisaties om je te verbinden met de bron, je eigen ruimte schoon te maken en je frequentie te verhogen.

 
Lotus