Waarde opleiding tot Realisatie EFT-therapeut – Voordelen en Resultaten

1. Je wordt een vaardige therapeut die een fors aantal soorten klachten kan oplossen. Fobie, Sociale Fobie, Trauma en PTSS, Depressie, Hoofdpijn en Migraine, rugpijn, nekpijn en nog veel meer.

2. Je kunt deze klachten op een snelle, eenvoudige en duurzame manier oplossen. Het effect is groot, duidelijk meetbaar.

3. Je leert van alles over elementen in therapie, diversiteit van soorten mensen. Patronen, projecties en veel meer.

Dit is een heel bijzondere jaaropleiding; ze combineert het leren toepassen van een interventietechniek, het ontwikkelen van een resultaatgerichte houding (de klacht moet gewoon oplossen), het aanleren van meerdere effectieve therapeutische vaardigheden, en de volgende stap in je persoonlijke ontwikkeling. De opleiding tot Realisatie-EFT-therapeut is een doe-opleiding vanaf het eerste uur. Door veel te oefenen ervaar je als therapeut-in-opleiding én als “proef”cliënt hoe diverse klachten en aanpakken daarvan in elkaar zitten.

De kracht van deze opleiding is dat we niet uitgaan van een bepaalde visie of filosofie. Je leert hoe problemen in elkaar zitten, hoe persoonlijkheidsstructuren in elkaar zitten, en hoe je beperkende emoties en gedragspatronen kunt oplossen ongeacht de mogelijk tegenstrijdige filosofieën waarbinnen je ze gebruikt.

Doelstelling beroepsopleiding tot Realisatie-EFT-Therapeut
Deze gedegen, intensieve opleiding leert je om EFT op een veilige, vaardige en verantwoorde manier beroepsmatig te gebruiken. De nadruk ligt op het behalen van een meetbare verlichting van de klacht van je cliënt. Na deze opleiding ben je in staat als zelfstandig EFT-therapeut te werken en kun je allerlei fobieën, trauma’s, hoofdpijn en migraine, burn-out en een heel spectrum aan klachten in korte tijd elimineren. De opleiding is doorspekt met praktische tips en pragmatische aanpakken. Naast de EFT-interventietechniek leer je specifieke, effectieve aanpakken voor diverse klachtensoorten evenals algemene beroepsvaardigheden.

Uitgebreide informatie: Beroepsprofiel Realisatie EFT-therapeut

Het unieke van Emotional Freedom Techniques (EFT) – Waarom EFT?
EFT is verrassend effectief met een succespercentage van 85% tot zelfs 95% bij diverse klachten. We behalen in zeer korte tijd een complete, blijvende oplossing van veel klachten. De vele verhalen die lijken op wonderen zijn geen wonderen, het is systematisch werken met toegepaste kennis. Leer deze resultaten ook te bereiken met deze gedegen opleiding.

Voor wie is de opleiding tot EFT-therapeut bedoeld?
Deze beroepsopleiding is bedoeld voor iedereen die EFT en aanverwante technieken en denkwijzen wil leren.

  • Wil je mensen sneller en beter kunnen helpen?
  • Wil jij als therapeut een groter therapeutisch effect bereiken en meetbaar betere resultaten behalen?
  • Wil je als therapeut effectiever en efficiënter werken?
  • Wil je grondiger kunnen werken dan ooit tevoren?
  • Wil jij je cliënten meer zelfredzaam en zelfstandig maken?
  • En wil je een betere therapeut worden, wil je groeien in empathisch vermogen, meer authentiek en meer congruent zijn?

Dit is een opleiding voor iedere therapeut die een een betere therapeut wil worden. De opleiding richt zich op toepassen van EFT als volwassen, complete en zelfstandige therapievorm. Beroepsmatig gebruik van EFT kan als therapeut, beoefenaar (practitioner) of coach. Veel studenten van deze opleiding hebben al achtergronden als psychologen, psychiaters, psychotherapeuten, maatschappelijk werker, artsen, verpleegkundigen, fysiotherapeuten, ergotherapeuten, logopedisten, en natuurlijk hypnotherapeuten, haptonomen/haptotherapeuten, natuurgeneeskundigen, kinesiologen, paranormaal therapeuten, homeopaten, acupuncturisten, shiatsutherapeuten, reflexologen, maar ook orthopedagogen, leerkrachten, managers, coaches, trainers, etc. Voor het gemak spreken we op deze website over het beroepsmatig toepassen van de EFT-interventietechniek.

Deze opleiding heeft geen pretenties. Ondertussen bereiken we resultaten, ervaren we kleine wondertjes. We doen het gewoon. Krachtige technieken, eenvoud, en effectieve aanpakken.

Niveau: Professioneel (HBO +).

Voor wie (nog) niet
Deze opleiding is niet bedoeld om in te zetten in plaats van therapie. Als je ernstige psychische of psychiatrische klachten hebt, is het geen overbodige luxe om deze eerst op te lossen voordat je overweegt het traject te starten om therapeut te worden. Hoewel persoonlijke ontwikkeling een van de bedoelde resultaten is van deze opleiding, gaan we ervan uit dat jouw startpunt dat van een emotioneel redelijk gezond mens is.

Vooropleiding voor EFT-opleiding 
De 2-daagse basiscursus EFT is verplicht als vooropleiding voor de opleiding tot Realisatie-EFT-therapeut. Verder is er geen verplichte vooropleiding. Het is aan te raden om je al in te lezen over EFT (Koen van Reeth, Gabrielle Rutten, of Gary Craig, Horst-Benesch; niet Dorje van Halderen (daar staan fouten in)) en al een introductiecursus zelfhulp EFT te doen (dat mag natuurlijk ook bij andere EFT-docenten). EFT-therapie is een ambacht, het vraagt ook algemene kennis, vaardigheden en ervaring als therapeut of coach. Onze ervaring is dat mensen met een opleiding tot psycholoog, psychotherapeut, of andere therapeutische opleidingen geen voorsprong hebben op het leren van deze interventietechniek, maar wel met betrekking tot gesprekstechnieken, algemene therapeutische vorming, etc.

Succesvergrotende eigenschappen
– Voorwaarde om met EFT te kunnen werken: de bereidheid om te voelen en je gevoel te kunnen verwoorden.
– Wat voelen betreft is het een voordeel om zelf ervaring te hebben met Focussen (Gendlin), of andere, op gevoel gerichte cursussen en therapievormen zoals bijv. gegeven op Centrum de Leonardushoeve, intuïtieve ontwikkeling, haptonomie, psychomotore therapie of lichaamsgerichte therapievormen (emotioneel lichaamswerk of bio-energetica) en/of mindfulness.
– De bereidheid om (mini-)trauma’s, angsten, en lichamelijke klachten in te brengen is een voorwaarde voor de praktijkopleiding.
– De verantwoordelijkheid voor jezelf en je problemen oppakken. Om de confrontatie met jezelf te kunnen en willen aangaan is eigen ervaring met een therapeutische methode of personal coaching aan te bevelen.
– Professionele ervaring met de omgang met mensen en hun problemen is een aanrader.

De weekenden van de EFT-opleiding:

Weekend 1: Basis voor EFT: Intervisie, voelen (en dissociatie) en intake.
Weekend 2: Twaalf belangrijke variaties op standaard EFT.
Weekend 3: Vasthoudende technieken en genezende principes van de EFT, voorouders.
Weekend 4: Werken met delen, innerlijk kind, Hermantechniek en Matrix
                      Re-imprint-techniek.
Weekend 5: Werken met het onderbewustzijn: Process Healing en BSFF, Faster EFT.
Weekend 6: Theorie-examen,  Troubleshooting EFT processen,
                       Liberating Touch.
Weekend 7: Kinderen en EFT, specialisaties, stoelen en andere oefeningen.
Weekend 8: Protocollen, De Spiegel.
Weekend 9: Therapeut zijn.
Weekend 10: Praktijkexamen.

Intervisie
Tijdens de opleiding wordt van je verwacht dat je minimaal 7 keer met studiegenoten een intervisiebijeenkomst houdt.

Huiswerk
Een serie huiswerkopdrachten tussen de lesweekenden behoort tot de verplichtingen.

Realisatie Trainingen – EFT therapeut is de meest gedegen en veelzijdige EFT opleiding in Nederland
De opleiding blijft een 1-jarige opleiding tot Realisatie-EFT therapeut.

Docenten: Ben Meijer.

Duur voorpleiding: Basiscursus EFT, dus 1 weekend van 2 dagen (13 contacturen, 13 zelfstudie-uren)
Duur opleiding: 18 lesdagen in 9 weekenden (9 x 2-daagse) gedurende 1 jaar, plus 2 examendagen, plus minimaal 7 x intervisie (7 x 4 = 28 uur).
Studiebelasting: 362 uur: 117 contacturen + 117 zelfstudie-uren (theorie), + 100 uur behandelen, 28 uur intervisie, exclusief de verplichte vooropleiding.
Contactuur: Contact met docent, exclusief pauzes. Studiedagen zijn van 10:00 tot 17:30. Koffie om 9:30.

Maximale groepgrote: 14 mensen per groep.

Data: de opleiding start 1 à 2 keer per jaar en duurt een jaar. De tot dusver bekende data:

2015A (za/zo) Apeldoorn
18 en 19 jan – W4
8 en 9 feb – W5
8 en 9 mrt – W6
5 en 6 april – W7
11 en 11 mei – W8
7 en 8 juni – W9
5 en 6 juli – W10

Kosten (geen BTW ivm CRKBO erkende opleiding):
Inschrijfgeld: 200 euro. Het inschrijfgeld reserveert de opleidingsplaats.
Totale opleidingskosten: 2550 euro, gesplitst in 2200 opleiding, 200 euro inschrijfgeld, 150 euro examengelden, inclusief lunch, koffie, thee, syllabi maar exclusief boeken.

Als je de opleidingskosten (incl examengelden), te weten 2350 euro in één keer betaalt krijg je 80 euro korting, dus betaal je maar 2270 euro. Je dient wel de 200 euro inschrijfgeld te betalen, apart vantevoren of ineens erbij.

Extra korting bij inschijving vóór 15 juli 2014: GEEN inschrijfgeld (à 200 euro) bovenop de 80 euro (dus 280 euro korting!) bij betaling in één keer als je inschrijft en betaalt vóór 15 juli 2012. Betaal tot 15 juni maar 2270 euro voor de hele opleiding.

Boeken: circa 300 euro.
Syllabi: Inbegrepen.

Literatuurlijst – Achtergrond en verdieping Therapie:
1) Michael Dawson, Genees de Oorzaak, niet het gevolg. Ankh-Hermes.
2) Marshall Rosenberg, Geweldloze Communicatie, Lemniscaat, 2011,
ISBN: 978 90 477 0361 7 .
3) Adele Faber, How 2 Talk 2 Kids. (Nederlands)
4) Christ Zois, Verborgen Gevoelens, Karnak, 2003, ISBN 90 6350 070
5) Christiane Beerlandt, “Sleutel tot zelf-Bevrijding – de psychologische oorsprong van 1100 ziektes”,
(ISBN 90-75849-32-X)

Literatuurlijst – Verplicht EFT:
Koen van Reeth, “Bevrijd jezelf, met EFT naar meer evenwicht in je leven.” Witsand
Uitgevers, 2010, ISBN 978 94 9038 216 2 NUR 770 Mooie praktische voorbeelden.,

Inschrijven: De inschrijvingsprocedure bestaat uit de volgende stappen:
Stap 1: Een kort introductiegesprek, kan telefonisch, o.a. over je achtergrond en motivatie. Dit is ook een korte screening om te kijken of de opleiding nu voor jou geschikt is om therapeut te gaan worden.
Stap 2: Verplichte vooropleiding: Basiscursus EFT gedaan. Prima plaats om te kijken of EFT en de opleiding wat voor jou zijn.
Stap 3: Inschrijfgeld a 200 euro reserveert een opleidingsplaats. Dat kan je betalen via de pagina inschrijven
Stap 4: Betalen van de resterende 2350 euro.
optie 1 Voor automatische incasso (in delen betalen): Het invullen, printen en opsturen van het inschrijfformulier.
optie 2 Voor electronisch betalen (ineens korting van 80 euro, dus 2270 euro): Betaal via de pagina inschrijven.

Na inschrijving (betaling inschrijfgeld) ontvangt u het overzicht van de inhoud van de weekenden en het bijbehorende huiswerk.

Algemene voorwaarden voor de jaaropleiding tot Realisatie-EFT-Therapeut

Inschrijfformulier voor de jaaropleiding tot Realisatie-EFT-Therapeut

Vrijstelling voor eerder gevolgde modules? Moeite met betaling? Bel even.
Nadat u de opleiding heeft volbracht en werkzaam bent als therapeut, biedt Realisatie Trainingen interessante specialisaties en erkende bijscholingen.

 

Verkorte inhoud EFT-opleiding in vier dimensies:

EFT Vakinhoudelijk, (Praktische) Aanpak voor therapie, Metaniveau Therapie, Persoonlijke ontwikkeling

EFT Vakinhoudelijk
Allerlei variaties en specifieke EFT-technieken en hun indicatie en contraindicaties (TAB, choices, TFT, continual tapping, rambling, tail enders, gaugework, reframe, filmtechniek, tearless trauma, gefaseerd, chasing the pain, etc.)
Alle theorieën en verklaringswijzen en al het wetenschappelijk onderzoek mbt EFT.
Geschiedenis van EFT
Voorwaarden voor EFT
Cognitieve Dissonantie (Apex) voorkomen en oplossen
Indicaties, contra-indicaties (wetenschappelijk onderbouwt) en interacties andere therapievormen.
Invloed medicatie op EFT
Soorten reversals en oplossingen ervoor.
Weerstanden, vastlopers en het troubleshooten EFT processen.
Rol allergieën, intoleranties, toxines, storing etc.
Neurologische Desorganisatie (ND).
Energiecorrectiemethodes: Collar Bone Breathing en vCBB, Energy Correction Method (Gallo)
etc

(Praktische) Aanpak voor therapie
Praktisch: hoe bedrijf je therapie, intakes doen, stadia in de behandelserie, resultaatgerichtheid.
Meten, vragenlijsten, protocollen, communiceren met andere hulpverleners.
Werkende aanpak voor lichamelijke of psychosomatische klachten: hoofdpijn, migraine, rugpijn, dyslexie, etc, psychische of emotionele klachten, burnout, fobie, sociale fobie, trauma, lage eigenwaarde, perfectionisme, depressie, verslaving en meer.
Achtergronden fobie en trauma, traumaverwerking
Trauma en dissociatie
Associëren en dissociëren
Taalgebruik, werking hersenen.
Double bind
Therapeut en de wet. EFT en plaats in de gezondheidszorg.
Huiswerk: schriftjes, aanleggen protocollen. Kennis over ziektebeelden. Core issues vragenlijst, persoonlijke vredesplan, Herman vragenlijst, werken met delen en innerlijk kind, rollen en verhoudingen.
Algemeen: opvangen van herbeleving, abreacties, paniekaanvallen, flauwvallen en wegraken.

Metaniveau Therapie
Gebaseerd op onderzoek naar kwaliteit, effectiviteit en efficiëntie van therapie worden kwaliteitverhogende eigenschappen besproken, geoefend en geïntegreerd in het vakmanschap. Hoe werkt effectieve therapie, waarom doe je wat je doet zoals je die doet. Cognitieve dissonantie, alliantie en allegiance, kwaliteit in therapie, intervisie, supervisie.
Accountability.
Werkzame aapakken voor alle grote klachtensoorten (burnout, fobie, sociale fobie, trauma, hoofdpijn en migraine, etc)
Therapeutische processen, valkuilen in therapeutische processen, vinden core issues, meta niveau, gedachtenkronkels, etc.
De therapeut: valkuilen en persoonlijke kwaliteiten.

Persoonlijke ontwikkeling
Eindtermen: grote zelfacceptatie, helemaal voor jezelf kunnen kiezen en voor jezelf opkomen, ‘nee’ zeggen en grenzen stellen, zelfstandigheid, vertrouwen, openheid, jezelf waarderen, etc. Dit bereiken we door onder andere het persoonlijk vredesplan, de Herman vragenlijst, de kern-thema’s vragenlijst en meer.
In deze opleiding leer je stapsgewijs EFT, vaak spelenderwijs en laten we zien en direct ervaren hoe je eenvoudig en gemakkelijk EFT kunt toepassen om anderen te verlossen van angsten en fobieën, een trauma, lichamelijke pijn en hoofdpijn, depressie, burnout, verslavingen, en meer.

 

Noot over Emotional Freedom Techniques (EFT):
Onze grote dank gaat uit naar Gary Craig die EFT heeft gecreëerd en gepatenteerd. Zijn werk en zijn versie over EFT is te vinden op eftuniverse.com, Gary Craig bood videocursussen aan. De versie van Realisatie Trainingen is niet die van Gary. Realisatie Trainingen is niet verbonden aan emofree/eftuniverse. Onze versie is gericht op het gebruik binnen een professionele setting met wetenschappelijke verklaringen en onderzoeken en in contact met reguliere hulpverleners.

 

Samenvatting: Korte opleiding (HBO niveau) tot Realisatie-EFT-therapeut. Leer EFT, een zeer krachtige therapievorm. Leer fobie, trauma, hoofdpijn, migraine, burnout behandelen en oplossen. Duur 1 jaar.

Steekwoorden: Emotional Freedom Techniques, EFT, Realisatie Trainingen,  opleiding, therapie, therapeut, effectief, snel, krachtig, fobie, trauma, hoofdpijn, migraine, burnout.