Opleiding tot Realisatie-EFT-therapeut

 

Waarde opleiding tot Realisatie EFT-therapeut – Voordelen en Resultaten

1. Je wordt een vaardige therapeut die een fors aantal soorten klachten kan oplossen. Fobie, Sociale Fobie, Trauma en PTSS, Depressie, Hoofdpijn en Migraine, rugpijn, nekpijn en nog veel meer.

2. Je kunt deze klachten op een snelle, eenvoudige en duurzame manier oplossen. Het effect is groot, duidelijk meetbaar.

3. Je leert van alles over elementen in therapie, diversiteit van soorten mensen. Patronen, projecties en veel meer.

Dit is een heel bijzondere jaaropleiding; ze combineert het leren toepassen van een interventietechniek, het ontwikkelen van een resultaatgerichte houding (de klacht moet gewoon oplossen), het aanleren van meerdere effectieve therapeutische vaardigheden, en de volgende stap in je persoonlijke ontwikkeling. De opleiding tot Realisatie-EFT-therapeut is een doe-opleiding vanaf het eerste uur. Door veel te oefenen ervaar je als therapeut-in-opleiding én als “proef”cliënt hoe diverse klachten en aanpakken daarvan in elkaar zitten.

De kracht van deze opleiding is dat we niet uitgaan van een bepaalde visie of filosofie. Je leert hoe problemen in elkaar zitten, hoe persoonlijkheidsstructuren in elkaar zitten, en hoe je beperkende emoties en gedragspatronen kunt oplossen ongeacht de mogelijk tegenstrijdige filosofieën waarbinnen je ze gebruikt.

Doelstelling beroepsopleiding tot Realisatie-EFT-Therapeut
Deze gedegen, intensieve opleiding leert je om EFT op een veilige, vaardige en verantwoorde manier beroepsmatig te gebruiken. De nadruk ligt op het behalen van een meetbare verlichting van de klacht van je cliënt. Na deze opleiding ben je in staat als zelfstandig EFT-therapeut te werken en kun je allerlei fobieën, trauma’s, hoofdpijn en migraine, burn-out en een heel spectrum aan klachten in korte tijd elimineren. De opleiding is doorspekt met praktische tips en pragmatische aanpakken. Naast de EFT-interventietechniek leer je specifieke, effectieve aanpakken voor diverse klachtensoorten evenals algemene beroepsvaardigheden.

Uitgebreide informatie: Beroepsprofiel Realisatie EFT-therapeut

Het unieke van Emotional Freedom Techniques (EFT) – Waarom EFT?
EFT is verrassend effectief met een succespercentage van 85% tot zelfs 95% bij diverse klachten. We behalen in zeer korte tijd een complete, blijvende oplossing van veel klachten. De vele verhalen die lijken op wonderen zijn geen wonderen, het is systematisch werken met toegepaste kennis. Leer deze resultaten ook te bereiken met deze gedegen opleiding.

Voor wie is de opleiding tot EFT-therapeut bedoeld?
Deze beroepsopleiding is bedoeld voor iedereen die EFT en aanverwante technieken en denkwijzen wil leren.

 • Wil je mensen sneller en beter kunnen helpen?
 • Wil jij als therapeut een groter therapeutisch effect bereiken en meetbaar betere resultaten behalen?
 • Wil je als therapeut effectiever en efficiënter werken?
 • Wil je grondiger kunnen werken dan ooit tevoren?
 • Wil jij je cliënten meer zelfredzaam en zelfstandig maken?
 • En wil je een betere therapeut worden, wil je groeien in empathisch vermogen, meer authentiek en meer congruent zijn?

Dit is een opleiding voor iedere therapeut die een een betere therapeut wil worden. De opleiding richt zich op toepassen van EFT als volwassen, complete en zelfstandige therapievorm. Beroepsmatig gebruik van EFT kan als therapeut, beoefenaar (practitioner) of coach. Veel studenten van deze opleiding hebben al achtergronden als psychologen, psychiaters, psychotherapeuten, maatschappelijk werker, artsen, verpleegkundigen, fysiotherapeuten, ergotherapeuten, logopedisten, en natuurlijk hypnotherapeuten, haptonomen/haptotherapeuten, natuurgeneeskundigen, kinesiologen, paranormaal therapeuten, homeopaten, acupuncturisten, shiatsutherapeuten, reflexologen, maar ook orthopedagogen, leerkrachten, managers, coaches, trainers, etc. Voor het gemak spreken we op deze website over het beroepsmatig toepassen van de EFT-interventietechniek.

Deze opleiding heeft geen pretenties. Ondertussen bereiken we resultaten, ervaren we kleine wondertjes. We doen het gewoon. Krachtige technieken, eenvoud, en effectieve aanpakken.

Niveau: Professioneel (HBO +).

Voor wie (nog) niet
Deze opleiding is niet bedoeld om in te zetten in plaats van therapie. Als je ernstige psychische of psychiatrische klachten hebt, is het geen overbodige luxe om deze eerst op te lossen voordat je overweegt het traject te starten om therapeut te worden. Hoewel persoonlijke ontwikkeling een van de bedoelde resultaten is van deze opleiding, gaan we ervan uit dat jouw startpunt dat van een emotioneel redelijk gezond mens is.

Vooropleiding voor EFT-opleiding 
De 2-daagse basiscursus EFT is verplicht als vooropleiding voor de opleiding tot Realisatie-EFT-therapeut. Verder is er geen verplichte vooropleiding. Het is aan te raden om je al in te lezen over EFT (Koen van Reeth, Gabrielle Rutten, of Gary Craig, Horst-Benesch; niet Dorje van Halderen (daar staan fouten in)) en al een introductiecursus zelfhulp EFT te doen (dat mag natuurlijk ook bij andere EFT-docenten). EFT-therapie is een ambacht, het vraagt ook algemene kennis, vaardigheden en ervaring als therapeut of coach. Onze ervaring is dat mensen met een opleiding tot psycholoog, psychotherapeut, of andere therapeutische opleidingen geen voorsprong hebben op het leren van deze interventietechniek, maar wel met betrekking tot gesprekstechnieken, algemene therapeutische vorming, etc.

Succesvergrotende eigenschappen
– Voorwaarde om met EFT te kunnen werken: de bereidheid om te voelen en je gevoel te kunnen verwoorden.
– Wat voelen betreft is het een voordeel om zelf ervaring te hebben met Focussen (Gendlin), of andere, op gevoel gerichte cursussen en therapievormen zoals bijv. gegeven op Centrum de Leonardushoeve, intuïtieve ontwikkeling, haptonomie, psychomotore therapie of lichaamsgerichte therapievormen (emotioneel lichaamswerk of bio-energetica) en/of mindfulness.
– De bereidheid om (mini-)trauma’s, angsten, en lichamelijke klachten in te brengen is een voorwaarde voor de praktijkopleiding.
– De verantwoordelijkheid voor jezelf en je problemen oppakken. Om de confrontatie met jezelf te kunnen en willen aangaan is eigen ervaring met een therapeutische methode of personal coaching aan te bevelen.
– Professionele ervaring met de omgang met mensen en hun problemen is een aanrader.

De weekenden van de EFT-opleiding:

Weekend 1: Basis voor EFT: Intervisie, voelen (en dissociatie) en intake.
Weekend 2: Twaalf belangrijke variaties op standaard EFT.
Weekend 3: Vasthoudende technieken en genezende principes van de EFT, voorouders.
Weekend 4: Werken met delen, innerlijk kind, Hermantechniek en Matrix
                      Re-imprint-techniek.
Weekend 5: Werken met het onderbewustzijn: Process Healing en BSFF, Faster EFT.
Weekend 6: Theorie-examen,  Troubleshooting EFT processen,
                       Liberating Touch.
Weekend 7: Kinderen en EFT, specialisaties, stoelen en andere oefeningen.
Weekend 8: Protocollen, De Spiegel.
Weekend 9: Therapeut zijn.
Weekend 10: Praktijkexamen.

Intervisie
Tijdens de opleiding wordt van je verwacht dat je minimaal 7 keer met studiegenoten een intervisiebijeenkomst houdt.

Huiswerk
Een serie huiswerkopdrachten tussen de lesweekenden behoort tot de verplichtingen.

Realisatie Trainingen – EFT therapeut is de meest gedegen en veelzijdige EFT opleiding in Nederland
De opleiding blijft een 1-jarige opleiding tot Realisatie-EFT therapeut.

Docenten: Ben Meijer.

Duur voorpleiding: Basiscursus EFT, dus 1 weekend van 2 dagen (13 contacturen, 13 zelfstudie-uren)
Duur opleiding: 18 lesdagen in 9 weekenden (9 x 2-daagse) gedurende 1 jaar, plus 2 examendagen, plus minimaal 7 x intervisie (7 x 4 = 28 uur).
Studiebelasting: 362 uur: 117 contacturen + 117 zelfstudie-uren (theorie), + 100 uur behandelen, 28 uur intervisie, exclusief de verplichte vooropleiding.
Contactuur: Contact met docent, exclusief pauzes. Studiedagen zijn van 10:00 tot 17:30. Koffie om 9:30.

Maximale groepgrote: 14 mensen per groep.

Data: de opleiding start 1 à 2 keer per jaar en duurt een jaar. De tot dusver bekende data:

2015A (za/zo) Apeldoorn
18 en 19 jan – W4
8 en 9 feb – W5
8 en 9 mrt – W6
5 en 6 april – W7
11 en 11 mei – W8
7 en 8 juni – W9
5 en 6 juli – W10

Kosten (geen BTW ivm CRKBO erkende opleiding):
Inschrijfgeld: 200 euro. Het inschrijfgeld reserveert de opleidingsplaats.
Totale opleidingskosten: 2550 euro, gesplitst in 2200 opleiding, 200 euro inschrijfgeld, 150 euro examengelden, inclusief lunch, koffie, thee, syllabi maar exclusief boeken.

Als je de opleidingskosten (incl examengelden), te weten 2350 euro in één keer betaalt krijg je 80 euro korting, dus betaal je maar 2270 euro. Je dient wel de 200 euro inschrijfgeld te betalen, apart vantevoren of ineens erbij.

Extra korting bij inschijving vóór 15 juli 2014: GEEN inschrijfgeld (à 200 euro) bovenop de 80 euro (dus 280 euro korting!) bij betaling in één keer als je inschrijft en betaalt vóór 15 juli 2012. Betaal tot 15 juni maar 2270 euro voor de hele opleiding.

Boeken: circa 300 euro.
Syllabi: Inbegrepen.

Literatuurlijst – Achtergrond en verdieping Therapie:
1) Michael Dawson, Genees de Oorzaak, niet het gevolg. Ankh-Hermes.
2) Marshall Rosenberg, Geweldloze Communicatie, Lemniscaat, 2011,
ISBN: 978 90 477 0361 7 .
3) Adele Faber, How 2 Talk 2 Kids. (Nederlands)
4) Christ Zois, Verborgen Gevoelens, Karnak, 2003, ISBN 90 6350 070
5) Christiane Beerlandt, “Sleutel tot zelf-Bevrijding – de psychologische oorsprong van 1100 ziektes”,
(ISBN 90-75849-32-X)

Literatuurlijst – Verplicht EFT:
Koen van Reeth, “Bevrijd jezelf, met EFT naar meer evenwicht in je leven.” Witsand
Uitgevers, 2010, ISBN 978 94 9038 216 2 NUR 770 Mooie praktische voorbeelden.,

Inschrijven: De inschrijvingsprocedure bestaat uit de volgende stappen:
Stap 1: Een kort introductiegesprek, kan telefonisch, o.a. over je achtergrond en motivatie. Dit is ook een korte screening om te kijken of de opleiding nu voor jou geschikt is om therapeut te gaan worden.
Stap 2: Verplichte vooropleiding: Basiscursus EFT gedaan. Prima plaats om te kijken of EFT en de opleiding wat voor jou zijn.
Stap 3: Inschrijfgeld a 200 euro reserveert een opleidingsplaats. Dat kan je betalen via de pagina inschrijven
Stap 4: Betalen van de resterende 2350 euro.
optie 1 Voor automatische incasso (in delen betalen): Het invullen, printen en opsturen van het inschrijfformulier.
optie 2 Voor electronisch betalen (ineens korting van 80 euro, dus 2270 euro): Betaal via de pagina inschrijven.

Na inschrijving (betaling inschrijfgeld) ontvangt u het overzicht van de inhoud van de weekenden en het bijbehorende huiswerk.

Algemene voorwaarden voor de jaaropleiding tot Realisatie-EFT-Therapeut

Inschrijfformulier voor de jaaropleiding tot Realisatie-EFT-Therapeut

Vrijstelling voor eerder gevolgde modules? Moeite met betaling? Bel even.
Nadat u de opleiding heeft volbracht en werkzaam bent als therapeut, biedt Realisatie Trainingen interessante specialisaties en erkende bijscholingen.

 

Verkorte inhoud EFT-opleiding in vier dimensies:

EFT Vakinhoudelijk, (Praktische) Aanpak voor therapie, Metaniveau Therapie, Persoonlijke ontwikkeling

EFT Vakinhoudelijk
Allerlei variaties en specifieke EFT-technieken en hun indicatie en contraindicaties (TAB, choices, TFT, continual tapping, rambling, tail enders, gaugework, reframe, filmtechniek, tearless trauma, gefaseerd, chasing the pain, etc.)
Alle theorieën en verklaringswijzen en al het wetenschappelijk onderzoek mbt EFT.
Geschiedenis van EFT
Voorwaarden voor EFT
Cognitieve Dissonantie (Apex) voorkomen en oplossen
Indicaties, contra-indicaties (wetenschappelijk onderbouwt) en interacties andere therapievormen.
Invloed medicatie op EFT
Soorten reversals en oplossingen ervoor.
Weerstanden, vastlopers en het troubleshooten EFT processen.
Rol allergieën, intoleranties, toxines, storing etc.
Neurologische Desorganisatie (ND).
Energiecorrectiemethodes: Collar Bone Breathing en vCBB, Energy Correction Method (Gallo)
etc

(Praktische) Aanpak voor therapie
Praktisch: hoe bedrijf je therapie, intakes doen, stadia in de behandelserie, resultaatgerichtheid.
Meten, vragenlijsten, protocollen, communiceren met andere hulpverleners.
Werkende aanpak voor lichamelijke of psychosomatische klachten: hoofdpijn, migraine, rugpijn, dyslexie, etc, psychische of emotionele klachten, burnout, fobie, sociale fobie, trauma, lage eigenwaarde, perfectionisme, depressie, verslaving en meer.
Achtergronden fobie en trauma, traumaverwerking
Trauma en dissociatie
Associëren en dissociëren
Taalgebruik, werking hersenen.
Double bind
Therapeut en de wet. EFT en plaats in de gezondheidszorg.
Huiswerk: schriftjes, aanleggen protocollen. Kennis over ziektebeelden. Core issues vragenlijst, persoonlijke vredesplan, Herman vragenlijst, werken met delen en innerlijk kind, rollen en verhoudingen.
Algemeen: opvangen van herbeleving, abreacties, paniekaanvallen, flauwvallen en wegraken.

Metaniveau Therapie
Gebaseerd op onderzoek naar kwaliteit, effectiviteit en efficiëntie van therapie worden kwaliteitverhogende eigenschappen besproken, geoefend en geïntegreerd in het vakmanschap. Hoe werkt effectieve therapie, waarom doe je wat je doet zoals je die doet. Cognitieve dissonantie, alliantie en allegiance, kwaliteit in therapie, intervisie, supervisie.
Accountability.
Werkzame aapakken voor alle grote klachtensoorten (burnout, fobie, sociale fobie, trauma, hoofdpijn en migraine, etc)
Therapeutische processen, valkuilen in therapeutische processen, vinden core issues, meta niveau, gedachtenkronkels, etc.
De therapeut: valkuilen en persoonlijke kwaliteiten.

Persoonlijke ontwikkeling
Eindtermen: grote zelfacceptatie, helemaal voor jezelf kunnen kiezen en voor jezelf opkomen, ‘nee’ zeggen en grenzen stellen, zelfstandigheid, vertrouwen, openheid, jezelf waarderen, etc. Dit bereiken we door onder andere het persoonlijk vredesplan, de Herman vragenlijst, de kern-thema’s vragenlijst en meer.
In deze opleiding leer je stapsgewijs EFT, vaak spelenderwijs en laten we zien en direct ervaren hoe je eenvoudig en gemakkelijk EFT kunt toepassen om anderen te verlossen van angsten en fobieën, een trauma, lichamelijke pijn en hoofdpijn, depressie, burnout, verslavingen, en meer.

 

Noot over Emotional Freedom Techniques (EFT):
Onze grote dank gaat uit naar Gary Craig die EFT heeft gecreëerd en gepatenteerd. Zijn werk en zijn versie over EFT is te vinden op eftuniverse.com, Gary Craig bood videocursussen aan. De versie van Realisatie Trainingen is niet die van Gary. Realisatie Trainingen is niet verbonden aan emofree/eftuniverse. Onze versie is gericht op het gebruik binnen een professionele setting met wetenschappelijke verklaringen en onderzoeken en in contact met reguliere hulpverleners.

 

Samenvatting: Korte opleiding (HBO niveau) tot Realisatie-EFT-therapeut. Leer EFT, een zeer krachtige therapievorm. Leer fobie, trauma, hoofdpijn, migraine, burnout behandelen en oplossen. Duur 1 jaar.

Steekwoorden: Emotional Freedom Techniques, EFT, Realisatie Trainingen,  opleiding, therapie, therapeut, effectief, snel, krachtig, fobie, trauma, hoofdpijn, migraine, burnout.

 

Bijscholing Basiscursus EFT

 

Data:zie agenda
Locatie: Oude Apeldoornseweg 41
 7333 NR Apeldoorn
Duur:2 dagen
Tijd:9:00 tot 18:00
 12.5 contacturen
 13.10 huiswerkuren vooraf
Docent:Ben Meijer

Kosten:245 euro (0% BTW tarief)
Groepsgroote:Maximaal 12 cursisten
Methodiek:Theorie, 1-op-1 oefenen,
 nabespreken en evalueren.
Literatuur:Gratis Syllabus, 130p A4.
Examen:Geen
Inclusief:Koffie/thee, lunch, certificaat

Inschrijven training EFT Therapie

Heb jij behoefte aan een krachtige eenvoudige en zeer bruikbare techniek?

* Veel sneller dan praat-therapie
* Sneller dan hypnotherapie
* Meetbaar en voelbaar resultaat
* Duurzaam

Doelstelling EFT Basiscursus:

Leer EFT op veilige, vaardige, bekwame en verantwoorde manier beroepsmatig gebruiken.
Bevrijd anderen van fobie, trauma, burnout, depressie, hoofdpijn en migraine en meer, zeer snel, duurzaam, en zacht. Deze cursus is bedoeld als basis, een degelijke en gedegen, en toch laagdrempelige introductie van de uiterst krachtige interventietechniek: Emotional Freedom Techniques (EFT). Na deze training kunnen deelnemende professionals EFT toepassen bij vragen of klachten van anderen (en zichzelf). De intentie is om EFT praktisch, pragmatisch en bruikbaar te maken, en voorop staat dat we er direct mee werken. Omdat dit een interactieve praktijkcursus is waarbij de deelnemer steeds zelf meedoet, ontstaat er ook persoonlijke ontwikkeling. Naast de EFT-interventietechniek leert men ook algemene beroepsvaardigheden.

Waarde Emotional Freedom Techniques, EFT basiscursus – Voordelen en Resultaten

1. Met EFT kun je een groot aantal forse klachten oplossen: Angst, onzekerheid, fobie, verdriet, verlies, trauma en PTSS, somberheid en depressie, stress en burnout, hoofdpijn, migraine, rugpijn en meer.

2. Je kunt deze klachten op een snelle, eenvoudige en duurzame manier oplossen. Het effect is groot, duidelijk meetbaar.

3. No nonsense, weinig praten, theorie of psychologiseren, direct aanpakken.

4. Je leert je cliënten zelfstandig en zelfredzaam en flexibeler om te gaan met hun gevoelens en emoties.

5. Therapie voor mensen waar niets meer bij werkt.

Wat is EFT?

EFT is een verzamelnaam voor een groep aan elkaar verwante therapievormen die bestaat uit een interventietechniek (sec EFT en vele variaties) en een hele serie praktische wijsheden en informatie over hoe klachten en klachtenpatronen werken en hoe ze kunnen oplossen en wat daar voor nodig is.
De kennis is extreem resultaat- en oplossingsgericht.
De interventietechniek is geprotocolleerd en de kennis word systematisch toegepast. meer over EFT

Voor wie EFT training:

Deze basiscursus EFT is bedoeld voor iedereen die beroepsmatig de EFT-interventietechniek wil gebruiken. EFT word beroepsmatig gebruikt door mensen in de reguliere of complementaire (geestelijke) gezondheidszorg zoals psychologen, psychiaters, psychotherapeuten, artsen, verpleegkundigen, tandartsen, fysiotherapeuten, ergotherapeuten, logopedisten en natuurlijk hypnotherapeuten, haptonomen / haptothreapeuten, natuurgeneeskundigen, kinesiologen, paranormaal therapeuten, homeopathen, acupuncturisten, shiatsutherapeuten, reflexologen, maar ook orthopedagogen, leerkrachten, managers, coaches, trainers, etc. Beroepsmatig gebruik van EFT kan als therapeut, beoefenaar of coach. Voor het gemak spreken we op deze website over het beroepsmatig toepassen van de EFT-interventietechniek. Mensen met een psychiatrische achtergrond zijn nadrukkelijk niet uitgesloten, maar laat het ons weten van tevoren.

Vooropleiding voor EFT Basiscursus:

Er is geen verplichte vooropleiding voor de EFT basiscursus en de opleiding tot Realisatie EFT-therapeut. Het is aan te raden om je al in te lezen over EFT, en al een introductiecursus EFT voor jezelf te doen en EFT zelf eerst te ervaren. EFT-therapie is een ambacht, het vraagt ook algemene kennis, vaardigheden en ervaring als therapeut of coach.

Succesvergrotende eigenschappen:

– Voorwaarde EFT: Bereidheid om te voelen & kunnen voelen, gevoel verwoorden.
– Aangeraden i.v.m. voelen om ervaring te hebben met focussen (Gendlin) of diverse op gevoel gerichte cursussen en therapievormen zoals de Leonadushoeve, intuïtieve ontwikkeling, haptonomie, psychomotore therapie of lichaamsgerichte therapievormen (emotioneel lichaamswerk of bio-energetica).
– Open mind: De bereidheid om alle bestaande kennis over hoe problemen in elkaar zitten en hoe therapie werkt eerst los te laten en de aanpak en denkwijze van EFT (eerst) te ervaren.
– Eigen inbreng: De bereidheid om (mini-)trauma’s, angsten, en lichamelijke klachten in te brengen is een voorwaarde voor de praktijkcursus. Verantwoordelijkheid voor jezelf en problemen oppakken. Omdat jezelf kunnen en willen confronteren belangrijk is, kan eerdere therapie-ervaring of coachings-ervaring aan te bevelen zijn.
– Ervaring met mensen: ervaring in de omgang met mensen (met problemen) is een aanrader.

EFT is toe te passen:

– als middel in therapie, huiswerkmethode, in sommige gevallen als zelfhulpmethode. Bruikbaar bij fobieën, trauma’s, depressie, verslavingen, leerproblemen maar ook allerlei andere lichamelijke, neurologische en psychische problemen
– in coaching
– in sport
– bij geldproblemen
– om gewicht in balans te krijgen

 

Inhoud EFT basiscursus (2 dagen)

Wetenschappelijke verklaring van effectiviteit van EFT.
Wetenschappelijk onderzoek EFT
Voorwaarden EFT
Indicaties EFT, contra-indicaties EFT, interacties met andere therapievormen.
Werkwijze EFT, verschillende behandelaanpakken.
Beladen beleving
Aspecten,
Specifiek zijn in EFT,
Veralgemeniseringseffect
Cognitieve dissonantie en weerstand tegen EFT.
Bruggen bouwen naar EFT en EFT- Geschiedenis
Basisrecept EFT (PR, Neurologische Integratie Sekwentie, Scoren, kloppen) en shortcuts.
Psychological Reversal -wat is het, hoe los je het op, soorten.
Hoe werkt EFT bij verschillende klachten – aanpak bij fobie, trauma, lichamelijke klachten, verslaving en coaching.
Psychosomatiek en EFT.
Troubleshooting EFT proces: Als EFT niet werkt … Oorzaken, oplossingen, hints en tips

Algemeen: Opvangen van herbeleving, abreacties, paniekaanvallen, flauwvallen en wegraken.
Let op: Opvangen van agressie, psychoses en epileptische aanvallen word niet gedoceerd in de basiscursus.

Stramien cursus:

In deze cursus leer je spelenderwijs en stapsgewijs EFT, en laten we zien hoe je eenvoudig en gemakkelijk EFT kan toepassen om jezelf of anderen te verlossen van angsten en fobieën, een trauma, lichamelijke pijn en hoofdpijn, verslavingen (kort) en coaching incl. geldproblemen.

Niveau: Professioneel (HBO +). Dit is de Realisatie Trainingen EFT basiscursus of introductiecursus voor professionals. De cursus is zeer bruikbaar als bijscholing voor therapeuten.

Inschrijven training EFT Therapie

 

Deze Basiscursus EFT is een startpunt en voorwaarde voor de jaaropleiding tot Realisatie-EFT-Therapeut.

Noot over EFT:

Dank aan Gary Craig die EFT heeft gecreëerd en gepatenteerd. Zijn werk en zijn versie over EFT is te vinden op emofree.com, hij biedt videocursussen aan. De versie van Realisatie Trainingen is niet die van Gary. Realisatie Trainingen is niet verbonden aan emofree. Onze versie is gericht op het gebruik binnen een professionele setting met wetenschappelijke verklaringen en onderzoeken, en in contact met reguliere hulpverleners.
Zie de vrijwaring ivm EFT.

Key words: EFT, Emotional Freedom Techniques, cursus, bijscholing, erkend, geaccrediteerd.

Bijscholing Basiscursus Intervisie

 

Basiscurus Intervisie

Data:zie agenda
Locatie:Oude Apeldoornseweg 41
 7333 NR Apeldoorn
 of bij u!
Duur:3 dagen.
 9:00 tot 17:00.
SBU:16uur zelfstudie vooraf.
 20 contacturen.
Docent:Ben Meijer

Kosten:285 euro (0% BTW tarief)
Groepsgroote:Maximaal 14 cursisten
Methodiek:Theorie, Zelfonderzoek en
 1-op-1 oefenen, nabespreken en evalueren.
Literatuur:Gratis Syllabus volstaat.
Examen: Geen
Inclusief: Koffie/thee, certificering
Exclusief: Lunch, boeken

Intervisie voor therapeuten

Intervisie voor alternatief therapeuten is een georganiseerd gesprek voor deskundigheidsbevordering, vergroten van professionalisering en kwaliteitsverbetering. Intervisie is een bijzonder manier om van elkaar te leren. Intervisie is een belangrijk leermiddel voor na je vakopleiding.

Doel intervisie

Het doel van intervisie is specifieke persoonlijke groei van de therapeut gericht op verbeteren van eigen functioneren. In intervisie breng je werkproblemen of incidenten in, en op een systematische wijze bespreek help je de inbrenger in 1) het bewust worden van overtuigingen, aannames, blinde vlekken, projecties, weerstanden, triggers, en 2) het doorvoelen en verwerken van deze plus de bijbehorende gevoelens en emoties, en 3) het komen tot effectiever gedrag.

Geschiedenis Intervisie

In verschillende werksituaties zijn tradities ontstaan van intervisie, zoals in het welzijnswerk, het onderwijs, de gezondheidszorg de advocatuur en voor managers. Voor artsen is een specifiek vorm ontwikkeld, er is ook intervisie voor coaches en counselors en m.b.t. therapie is er een aparte geschiedenis, de wachtkamertherapie, een experiment met zelfhulp in overvolle wachtkamers in de jaren 70. Met de tijd is intervisie verder ontwikkeld in allerlei vakgebieden.

Valkuilen intervisie

Zonder scholing in hoe je intervisie doet, blijft intervisie echter steken in het over en weer uitwisselen van ervaringen, of het word een gezellig theekransje, of het elkaar adviseren wekt weerstand op. Vaak ook schiet men in de valkuil van het bespreken van de cliënt, wat in feite intercollegiaal overleg is en geen intervisie.

Doel van deze basiscursus Intervisie voor Therapeuten

Leer professionele intervisie specifiek voor therapeuten, haal het meest uit intervisie.

De basiscursus Intervisie voor therapeuten is bedoeld om het optimale uit professionele intervisie voor therapeuten te halen. Als intervisie goed word toegepast, is intervisie een uiterst krachtig middel om de persoonlijke intermenselijke kwaliteiten van therapeuten te waarborgen en te laten groeien. Gelukkig is intervisie nu een verplichting geworden.

In deze drie daagse basiscursus Intervisie voor therapeuten komt veel aan bod, van voorwaarden tot effectieve intervisie, de theorie en achtergrondkennis komt in de huiswerkopdrachten en klassikaal aan bod. We bespreken doel, middelen en vormen van intervisie, oefenen diverse basisvaardigheden (gesprekstechnieken) en komen gezamenlijk tot een effectieve vorm van intervisie.

De intervisievorm die we doceren gaat verder dan de klassieke coaching- en counselingvormen van intervisie, en brengt de deelnemende therapeuten naar een nieuwe hoogte. De therapeut leert met de vraagtechnieken andere therapeuten uit te nodigen tot zelfreflectie over interne dialoog, interne gevoelens, eerdere patronen, leert projecties, overdracht en tegenoverdracht doorzien en opheffen.

Nooit geweten, dat je met de juiste vragen zoveel inzicht teweeg kunt brengen

Intervisie? – Wat is dit krachtig zeg!

Intervisie is zoveel meer dan advies.

Na de basiscursus zijn de cursisten in staat om zelfstandig deel te nemen aan effectieve intervisie, en ook bestaande intervisiegroepen te transformeren met de geleerde kennis naar hoogwaardigere vormen van intervisie.

Huiswerk vooraf krijgt u bij betaling/inschrijving.
Inschrijven? Stuur een email naar realisatietrainingen @ gmail. com met je NAW gegevens, je BSN nummer en de datum dat je de cursus wilt volgen.

Na deze cursus intervisie sluit de basiscursus EFT goed aan.

Bijscholing Basiscursus Acceptance and Commitment Therapy (ACT)

 

Data:zie agenda
Locatie:Oude Apeldoornseweg 41
 7333 NR Apeldoorn
Duur:3 dagen.
 9:00 tot 17:00.
SBU:20 uur zelfstudie vooraf.
 20 contacturen.
Docent:Ben Meijer

Kosten:385 euro
Groepsgroote:Maximaal 14 cursisten
Methodiek:Theorie, Zelfonderzoek en
 1-op-1 oefenen, nabespreken
en evalueren.
Literatuur:Gratis Syllabus volstaat.
Examen: Geen
Inclusief: Koffie/thee, certificering
Exclusief: Lunch, boeken, parkeergeld

Wat IS ACT?

Act is een derde generatie gedragstherapie, ontwikkeld door Steven Hayes, Kelly Wilson en Kirk Strosahl in de jaren 90. Het is ondertussen evidence based met meer dan 70 RCTs (2014) en erkend voor chronische pijn, depressie, verschillende angststoornissen en psychose.

Waarom zou je ACT willen leren?

Jij meer wilt meer dan herstel, dan pleisters plakken op emotionele wonden.
Jij wilt jouw cliënten een waardevol en vervullend leven kunnen aanbieden als resultaat.
Omdat je gelooft in het empoweren van je cliënten. Ze gaan zichzelf in beweging zetten.
Als jij doordrongen bent van de waarde en het belang van een mindfull leven.
Als je psychologische flexibiliteit van je cliënt wilt vergroten.
Als je een therapievorm wilt die je een heel breed kader geeft en handvatten geeft voor complexe problemen en persoonlijkheidsstoornissen.
Je wilt tools hebben voor klanten met controle-behoefte die vast zitten in hun mind met zijn analyses. Alles wat ze geprobeerd hebt werkt niet.
Wanneer je geloof in het belang van zingeving.

Stel je een therapievorm en trainingsvorm voor waar symptoomreductie geen doel is, maar een bijwerking.
Stel je een zelfhulp en therapievorm voor waar controle en symptoom reductie en alle manieren van reageren op symptomen juist word gezien als probleem.
Stel je eens voor dat in bijna alles wat je dacht over zelfhulp en therapie een fundamentele denkfout zit.

Het kan allemaal basaal anders.
We hebben het over Acceptance AND Commitment Therapy, ACT, en ja, de woordspeling naar handelen is niet toevallig.

Wat leren we in de Basiscursus ACT?

Leer alles over het vergroten van psychologische flexibiliteit via de hexaflex.
We leren theorie en doen diverse ervaringsoefeningen voor elk van de zes onderdelen van ACT, te weten:

 1. Acceptatie. ACT leert je te stoppen met vechten tegen jezelf.
 2. Het zelf. Er zijn verschillende zelven, en de juiste soort zelfobservatie is zeer nuttig.
 3. Mindfullness en aanwezig zijn in het nu en hoe dat helpt in persoonlijke groei en therapie.
 4. Defusie. Het ontkoppelen van allerlei overtuigingen en aangeleerde waarheden.
 5. Waarden. Het leven van een leven vanuit je waarden leid tot een vervullend leven (geluk).
 6. Toegewijde actie. Handelen, stappen zetten.

Inhoud Basiscursus ACT

We leren meer over lijden, en hoe juist onze menselijke taal en hoe we leren (Relational Frame Theory) leid tot lijden. In ACT, leren we gebruik maken van wat echt zelf ervaren word, doen heel bewust oefeningen om eigen thema’s zelf te ervaren en we maken gebruik van metaforen en we zelfs gebruik van hulpeloosheid om te komen tot echte groei. Belangrijke inzichten uit het boeddhisme over lijden en het Zelf zitten verwerkt in de ACT (maar religie vormt geen onderdeel van de behandeling).

Na deze basiscursus ACT kan je de modules Positieve Psychologie doen en ook de cursus
Percept Taal, een ACT specialisatie, waar je meer kan leren over hoe je taal compleet anders kan gebruiken.

De kern van de filosofie van ACT is de dat het vechten tegen het onvermijdelijke van het leven ten koste gaat van een waardevol leven. Het doel van ACT is een waardevol leven leiden.

Betalingsvoorwaarden en Annuleringsvoorwaarden
Klachtenregeling